FAQs

Kan ik Organic Colour Systems gebruiken die momenteel een chemotherapie ondergaat?

Helaas adviseren we om geen Organic Colour Systems te gebruiken bij klanten die chemotherapie, radiotherapie of andere overeenkomstige behandelingen ondergaan. Wanneer uw klant besluit om het haar te kleuren, adviseren we om eerst een arts te consulteren en zeker een gevoeligheidstest uit te voeren. Nadat uw klant de behandeling heeft beëindigd zou u eventueel het haar kunnen kleuren maar alleen als er een uitgroei is van minimaal 1,5 centimeter. Gebruik de eerste paar maanden een semi-permanente haarkleur totdat het haar sterker wordt. We adviseren altijd om eerst een gevoeligheidstest en een test op een streng haar uit te voeren. Als de hoofdhuid beschadigd, zeer droog of geïrriteerd is, of het haar is erg broos, kleur dan het haar niet.

Kan Organic Colour Systems beïnvloed worden door bepaalde medicatie?

Ja. Vergelijkbaar met andere haarkleuren, kan Organic Colour Systems beïnvloed worden door medicatie zoals HRT (Hormone Replace Therapy) en Thynoxin.

Moet ik een gevoelgheidstest met Organic Colour Systems uitvoeren?

Ja. Hoewel zeer zeldzaam kan een allergische reactie op haarkleuring voorkomen en daarom adviseren we ten zeerste om 48 uur voor het kleuren een gevoeligheidstest uit te voeren. Als de klant een reactie ervaart zoals pijn, roodheid of irritatie, dan is Organic Colour Systems niet geschikt om te gebruiken. Wij bieden volledige instructies voor het uitvoeren van een gevoeligheidstest en bovendien kunt u nuttige informatie vinden op www.colourweel-colourwise.eu over het veilig kleuren van haar.

Hoeveel kleuren bevat de Organic Colour Systems lijn?

Organic Colour Systems bevat 64 tinten en deze zijn volledig onderling te mengen. Dat betekent dat er geen limiet aan het aantal kleuren is dat gemaakt kan worden.

Is Organic Curl Systems geschikt voor elk haartype?

Jazeker. Je hoeft slechts één permanentproduct op voorraad te houden voor alle wensen van de klant.

Dekt Organic Colour Systems grijs haar?

Ja, dat doet het zeker. Plus voor extreem resistent haar hebben we een NN serie, speciaal ontwikkeld voor dit haartype.

Kan Organic Colour Systems over een andere haarkleur systeem gebruikt worden?

Ja, behalve over metaalhoudende producten, zoals Hennaverbindingen en kleurherstellers voor grijs haar.

Kan ik Organic Colour Systems gebruiken bij een klant die in verwachting is of borstvoeding geef?

De meeste onderzoeken, hoewel zeer schaars, wijzen uit dat het veilig is om het haar te kleuren wanneer iemand in verwachting is. Sommige studies hebben uitgezocht dat hoge doses chemicaliën in haarkleuringen gevaar kunnen opleveren. Deze doses zijn echter gigantisch ten opzichte van het lage aantal chemicaliën waaraan vrouwen worden blootgesteld. Wij adviseren om te wachten met het kleuren tot na de eerste 12 weken van de zwangerschap, wanneer het risico van chemische substanties die de baby kwaad kunnen is geminimaliseerd. Het haar behandelen met Highlights of een techniek gebruiken waarbij de hoofdhuid niet in contact komt met de kleuring, reduceren ook het risico. De chemicaliën die gebruikt worden, worden enkel opgenomen door het haar en niet door de hoofdhuid of bloedstroom. Semi-permanente kleuren zijn een beter alternatief tijdens de zwangerschap; een gevoeligheidstest wordt echter altijd geadviseerd. Denk eraan dat een zwangerschap de normale conditie van het haar kan beïnvloeden. Het is altijd een goed idee om eerst een haarstreng test uit te voeren met de haarkleur of behandeling die u wilt gebruiken. Bij borstvoeding is het zeer onwaarschijnlijk dat er een significante hoeveelheid aan chemicaliën, die in haarkleuring gebruikt wordt, wordt afgegeven in de moedermelk. Dit komt omdat er nauwelijks iets door de bloedstroom zal worden opgenomen. In het verleden hebben veel vrouwen haarbehandelingen ondergaan gedurende de zoogperiode zonder enig bekende negatieve resultaten. Wij adviseren deze stappen te volgen. Wacht 4 weken na de geboorte, begin met een Semi-Permanente kleur of een kleuring waarbij de hoofdhuid niet in contact komt met de kleuring en doe altijd een gevoeligheidstest en een haarstrengtest.